Counter


View My Stats

måndag 11 augusti 2008

Tyskland kryper närmare

Idag hade vi en sista kontakt med arrangörerna för Seeth-Ekholt. Det visar sig att en av dem ligger på sjukhus, men det verkade inte vara något allvarligt. Vi åker på fredag morgon, tidigt, tidigt. När vi kommer på plats finns mat till oss, det har de ordnat, och sen är det bara korv, öl och schnaps för hela slanten. Jag ser mycket fram mot eventet, och hoppas att vädret blir fint. Och vi har fått barnvakt till Isolde! Det här blir det första barnfria eventet - någonsin. Känns det som. På ett och ett halvt år i alla fall. Tack, svärmor, för att du ställer upp! Det kan tänkas att det blir rätt bra med dricka och osedligheter, eftersom man inte behöver vara i stridbart skick dagen efter. Aaah! Livets väsentligheter i en hel helg - mat, dryck, avkoppling och samvaro. Det blir en kunglig fest! Trodde jag. Arrangörerna låter meddela att vi ska släpa med oss så mycket vapenbrak vi bara orkar. Adjö sötebrödsdagar - Goddag krigstrauma! Varför kunde de inte bara fortsätta med sitt mys och sitt hantverk? Varför ska de tvinga på mig panzar, muza ok plata? Allt jag ville var att leva Ferdinand - att ligga under nån ek, lukta på blommorna och dricka bärs. Men men. Sånt är livet.

Jag arbetar på med mitt panzar för fullt, och tycker att jag kommit långt med livstycket - jag räknar med att sy på alla knappar ikväll. Sen är det fållning och lite liknande krafs. Och så blir det förstås de där ärmarna... Jag tänkte arbeta med dem på eventet, och eftersom man inte har ett barn att hålla ordning på, kan man nog få gjort ett och annat. Kanske kan man räkna med sex timmars arbete om dagen? Eller i alla fall fyra - man vill ju inte slita ihjäl sig. Och på det viset har man bäddat för att kunna ha skiten färdig till nästa säsong. Jag tänkte göra dem tajta, med en "påse" runt armbågen för rörlighetens skull. Vi får väl se hur det blir; Maria får delge mig sina kunskaper och så gör jag som hon säger. Förhoppningsvis lär jag mig lite på kuppen.

---

English summary

This is about the final preparations for the trip to Seeth-Ekholt, and about my plans for making the sleeves of the freaking gambeson during the event. Maria could help me, as she is way better than I am.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Du kan vara osedlig!

/Puss E